Kategorier
Blogginlägg

Global dialog – prata med alla överallt

Idag har jag släppt huvudfunktionen ”Global dialog” i det nätverk av sajter jag håller på att bygga upp i min nya startup. Nu går det att prata med medlemmar på andra webbplatser utan att byta webbplats eller registrera ett konto på varje sida man är intresserad av.

Global dialog

För att exemplifiera funktionen låtsas vi att du ställer en receptfråga på vår sajt cafémaze.se om någon känner till en god köttgryta , inom någon minut får du en massa svar från olika personer, en av dessa befinner sig på sajten Tasteline.se, ett par andra personer svarar på sajten Recept.nu och resten från cafémaze. Du tackar för tipsen och alla som svarat dig får ditt svar på de sajter de befinner sig på.

Det här är en funktion som gradvis kommer att utvecklas till att inkludera upprätthållning, widgets och enkla API-er för olika enheter (mobiler, pads, stp osv). Just nu har jag utvecklat ett eget API som används mellan våra sajter, men jag skulle vilja plocka in lite andra sajter också så är det någon som har ett intressant forum därute och vill vara med och implementera API’et mot våra sajter (för närvarande: densistavilan.se, hemochharmoni.se, barndop.nu, cafemaze.se, cafemaze.com samt via Facebook applications) hör av Er till mig för att vara med och beta-testa funktionen ytterligare.

Jag har berört ämnet kring Global Dialog några gånger här i bloggen då det varit en funktion jag själv kommit på och som jag tyvärr inte haft möjlighet att utveckla helt förrän nu. Enligt mig tror jag det här kan bli betydligt mer populärt är Google Wave pga att HTML 5 Canvas inte finns i alla webbläsare ännu. Den implementation jag har gjort är simpel och fungerar med vilken annan sajt som helst.

Mina mål i Sverige är att få in 100 000 inlägg/dag, då kommer det bli en väldigt intressant dialog och chattfunktion. När jag sedan kopplat in många tidningssajters kommentarsfunktioner till detta kan det växa ganska snabbt.

Det intressanta med global dialog är att det blir en blandning mellan diskussion och chatt eftersom mängden av frågor och svar kan potentiellt bli enormt, ungefär som på Twitter.com och du kommer nästan att kunna prata med personer ”live”.

Upprätthållning

Alla som driver sajter som har många inlägg per dag vet att upprätthållningen i sin community är en stor utmaning och kräver mycket arbete. För de flesta kostar detta mycket pengar, speciellt tidningarna. Med vårt system med Global dialog kommer upprätthållningen i princip elimineras eller i alla fall fungera helt gratis pga av det speciella flödet jag utvecklat. Rent generellt innebär det att upprätthållningen är gemensam i hela flödet och jag har Sveriges vassaste system för att hantera varje ärende i vårt automatiserade ärendehanteringssystem. Det kan därför också innebära stora kostnadsbesparingar att ansluta sig till vårt system.

Systemet jag byggt ska hantera ett mer omfattande flöde av information än de 50 000 inlägg per dag som Familjeliv.se hade när jag drev den sajten. Jag har helt enkelt utvecklat ett helt nytt modernt ärendesystem från mina erfarenheter att ha skapat systemet på familjeliv.se som då hanterade ca 1000 anmälningar/vecka.

Sökmotorer

Men det där med global dialog går inte säger alla som är sökmotorentusiaster (som vet att Google inte gillar ”duplicate content”), men det har jag också löst på ett smidigt sätt så att t.ex. Google bara ser innehåll där källan finns.

API

Det finns ett API som man kan ansluta sitt forum till, det kommer behöva göras lite tekniska anpassningar men ska fungera med alla vanliga forum, chatt och kommentarsystem på marknaden. API’et är ännu inte öppet för alla och finns bara tillgängligt för våra affärspartners till en början.

Ett svar på ”Global dialog – prata med alla överallt”

[…] Global dialog är min egen plattform/API som jag programmerat för att koppla ihop olika dialogtjänster (främst forum och kommentarssystem) med varandra så att man kan prata med besökare på helt andra sidor än den man befinner sig på. Det är faktiskt riktigt coolt att koppla ihop forum, bloggar och andra kommentarssystem i det här, plötsligt kan man kommunicera med tusentals människor samtidigt i ett specifikt ämne oavsett var man befinner sig. Jag använder just nu systemet mellan våra egna sajter och vi kommer förmodligen att öppna upp det här helt för andra under 2011 om allt går bra. […]

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.