Kategorier
Blogginlägg

Barndop.nu är en del i vår familj nu

Sedan förra året har vi jobbat med att skapa ett annorlunda samarbete där vi tar över drift och skötsel av teknik och programvara och den första sajten med denna typ av samarbete finns nu på www.barndop.nu. De som startade sajten barndop.nu är en familj som har många likheter med oss och därför var det så kul att genomföra detta.

Det som är intressant med det här är att det är det första samarbetet av den här typen och att socialt innehåll som t.ex. forumet kommer senare att även publiceras i andra sajter som är med i vårt sociala nätverk. Det är ett förverkligande av min idé om global dialog där man kan kommunicera med andra användare som finns på andra sajter utan att man behöver registrera sig där. Jag tror nämligen att det kommer renodla trafiken på sajterna i vårt nätverk så att de som verkligen är intresserad av dop kommer spendera sin tid där och de som föredrar heminredning som sitt huvudfokus kan vara där men ändå diskutera dop-frågor med användarna på barndop.nu.

Jag är mycket för att skapa skalbara tjänster som kan bli hur stora som helst och det här samarbetet fyller just den kategorin eftersom vi skulle kunna gå in i ett sådant här samarbete med hur många innehållssajter som helst och skapa ett enormt nätverk av sociala undersajter.

2 svar på ”Barndop.nu är en del i vår familj nu”

1. Hur tar ni över drift menar du? Ni tillhanda programvaran (Community-scriptet) och lägger upp det på ett säkert webbhotell åt kunden?

2. Hur skiljer det sig från andra community-script (förutom hosting-biten)?

3. Är det öppen källkod?

4. Kan kunden ändra i koden hur han vill eller han totalt beroende av att ni godkänner minsta förändring som inte kan skapas från administrationspanelen?

5. Hur ser prisbilden ut?

Ja det var en del frrågor…

I det här fallet har vi tagit över hela driften, alltså inte ett webbhotell. Vi har egna servrar och sköter allt själva utom backup som vi hyr. Grejen med sociala nätverk är att det ska gå blixtsnabbt vid varje klick och det kan vi göra möjligt med vår egen servermiljö.

Vi har skapat plattformen helt själva med massor av nyckelfunktioner vi ansett viktiga (t.ex. att klara av gigantisk trafik, AJAX och Global Dialog), ungefär som ett avancerat Facebook så det går inte så lätt att jämföra med andra ramverk.

Nej, vår plattform är sluten källkod och vi har inga planer just nu på att göra den öppen.

Nej samarbetspartners har ingen åtkomst till koden.

Priset för att komma med i vårt nätverk av global dialog är en förhandlingsvara. Vid det här tillfället har vi bara genomfört detta med 1 samarbetspartner men vi för faktiskt dialog med några andra om detta också. Vi håller helt enkelt på att utveckla själva modellen för det så hur vi genomför detta kan vara olika med olika samarbetspartners.

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.