Kategorier
Blogginlägg

Integrera sin sajt i Facebook som en applikation

Nu har jag fått en del erfarenheter av att skapa Facebook-applikationer också. Jag har nämligen integrerat hela vår sociala plattform i Facebook som en applikation och det var mycket smidigare än jag trodde.

Det är nämligen så att Facebook har på senare tid infört ganska bra stöd för IFRAME applikationer vilket har gjort det möjligt att inte behöva specialskriva så mycket för Facebook. I vårt fall var det ganska lätt eftersom hela vår plattform bygger redan på AJAX och har stöd för olika layouter beroende på vad man surfar in med.

Dock har jag stött på lite problem med villkoren som Facebook har för applikationer och där står det bl.a. att man inte får spara något som man hämtar från Facebook (t.ex. profilnamn, profilbilder osv) i mer än några timmar på sidan. All annan kontoinformation måste dessutom omedelbart raderas från applikationen så fort en användare kopplar bort applikationen och det är förståeligt men skapar naturligtvis lite extra krav på oss som ska göra applikationen.

Istället för att lösa problemen med att hålla koll på vilken data man hämtat från Facebook så gjorde jag det så simpelt som så att vi hämtar ingen kontoinformation alls från Facebook. Istället måste man skapa en ny profil, ladda upp nya bilder osv och då kan vi plötsligt få sprida användarnas saker utanför Facebook och voila, Facebook-användare kan då kommunicera med andra användare som inte har Facebook (som gått in på vår sajt via domänen istället).

Det faller dessutom väldigt bra med min idé om Global Dialog där användare på en sajt kan prata med andra användare på andra sajter utan att behöva skifta sajt.

Facebook-appen som jag utvecklat kommer snart att lanseras för i princip alla som är med i vårt nätverk av sajter, och förhoppningsvis kommer ni att se den första appen redan nästa vecka. Det är en helt ny sajt i vårt nätverk som har en potential att bli hur stor som helst över hela världen men som inte då är helt beroende av Facebook.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.