Kategorier
Blogginlägg

Affären Microsoft och Yahoo

Det har väl inte undgått folk som jobbar med SEO att Microsoft och Yahoo nu har ett samarbete på den fronten.

För mig och oss som jobbar med sajter som på olika sätt är beroende av Google sökmotortrafik så innebär det här en liten förändring som jag tycker är positiv. Förändringen är att det finns nu en sannolikhet att vi får en till aktör att räkna med som potentiellt kan ge betydande trafik till sajter.

Jag tycker också det är positivt i den mening att det ger incitament till bättre nytta för oss som använder sökmotorer, konkurrens är bra för konsumenten.

Men jag tror det här kommer ta lite tid (några år innan det ger genomslag) och i praktiken kommer det inte behövas några direkta ändringar i kod och liknande för oss som har sökmotorintressanta webbplatser. Det viktigaste enligt mig är att man har långsiktiga perspektiv när man jobbar med optimering för sökmotorerna, håller man på med kortsiktiga metoder och innehållsboosting så är det större risk för att man inte kan dra nytta av detta samarbete.

Det långsiktiga perspektivet är helt sonika mer nischat och målinriktat innehåll, internetbranschen går med stormsteg från gårdagens mediahus där allt samlades likt portaler (nja tidningskoncernerna har väl ännu inte fattat detta, men det blir de varse om när trafiken inte ökar i lika stor takt som konkurrenternas). De som jobbar i långsiktiga perspektiv har allt att vinna i framtiden på sådana här samarbeten som Microsoft och Yahoo just ingått.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.