Kategorier
Blogginlägg

Konkurrensanalys

Jag har ägnat mig en del åt att titta på konkurrenter nu igen när vi har kommit en bit med heminredningssajten. Det är rätt kul faktiskt för jag är en person som blir väldigt inspirerad när jag finner att någon också gjort samma sak som oss, då vill jag prestera bättre. Konkurrens för mig är livsviktig, skulle det inte finnas någon konkurrens tror jag ärligt att jag skulle ha svårt att bygga en populär tjänst.

Viktigt att differentiera sig
Att vara konkurrent är roligt, men något som jag lärt mig är väldigt viktigt är att man måste ha något unikt att erbjuda något som skiljer sig från konkurrenten och vara så intressant att man till och med kan få människor att lämna konkurrenten. Vi har naturligtvis en massa saker som ska skilja oss åt från konkurrenterna, men något jag upptäckt att vi missat totalt med analysen häromdagen är att kommunicera ut det. Ja ni vet tesen syns man inte finns man inte, och det kan även appliceras med att har man inget enkelt sätt att visa vad man erbjuder är det inget som kommer någonsin veta att det finns något bättre.

Nyckelöppnare
Vissa tjänster är enkla att marknadsföra, men att marknadsföra att man är en community ger noll eftersom det inte är något unikt de finns på nätet i överflöd. Därför är det viktigt med nyckelöppnare såsom vårt nya 3D verktyg som också ska hjälpa till att få uppmärksamhet och förståelse för resten av tjänsten och på så sätt fiska in nya besökare. Men det måste som sagt vara relativt unika tjänster annars blir det inga nyckelöppnare.

Erfarenheterna är viktiga att förstå
Det är lite ironiskt att jag har tidigare jobbat utifrån detta konkurrensperspektiv när jag startade de tidigare nätverksplatserna, men nu verkar jag ha missat det ganska grovt. När vi startade Bröllopstorget skiljde vi oss åt de etablerade konkurrenterna på det sättet att vi hade unika planeringsverktyg och man fick en personlig bröllopssida när man blev medlem, det var ju ganska klockrent tillsammans med det sökmotoroptimerade innehållet som skapade relevant trafik till sidan.

Att vara internetentreprenör kan enkelt beskrivas som att man måste segla åt rätt håll, men som alltid vet man inte vilken riktning som gör att man når målet snabbare, det gäller att anpassa sig till rådande omständigheter under resans gång med en stor portion sunt förnuft.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.