Kategorier
Blogginlägg

Att ta risker – I love IKEA

För att bli framgångsrik entreprenör måste man också ta risker och jag tänkte ägna det här inlägget åt att beskriva det lite närmare nu när sajten www.iloveikea.se har uppmärksammats som ett exempel.

Olika typ av risker
Med risker i det här inlägget menar jag som sådant som skulle vara ett potentiellt hot mot hela affärsidén, som helt skulle kunna få hela satsningen att gå i graven. Sådana risker behöver inte vara uppenbara, det kan vara små detaljer som på lång sikt raserar konceptet eller det kan vara juridiska detaljer som gör att man kommer in i en rättsprocess som skulle kunna ta död på entreprenörskapet.

Att bara starta upp något nytt är förstås också en risk, eller att den som driver idén blir sjuk och kan inte fortsätta fullända idén, men det jag menar här är sådana medvetna risker man måste ta för att uppnå resultat.

Exempel
Direkt när jag nyligen fick reda på sajten www.iloveikea.se tänkte jag wow det var en jätterisk. Här har ett företag tänkt att kapitalisera på andrahandsmarknaden för just Ikea möbler, och den affärsidén är ju i grund och botten säkert väldigt bra. Men för mig så ser jag den satsningen som väldigt riskabel, allt hänger väl på Ikeas sätt att se på detta och skulle de inte tycka detta var bra för deras varumärke kommer det definitivt att bli rättsproblem, dvs hela affärsidén riskeras. Men skulle de tyst godkänna detta så är det bara att säga GRATTIS jag tror de snabbt skulle kunna ta en andel av svenska Blockets annonser.

Sunt förnuft
Jag skulle inte ta uppenbara risker som i exemplet ovan utan att först undanröja risken. Sunt förnuft säger att IKEA vill få möbler till konsumtionsvaror, lite som slit och släng annars skulle nog prissättningen vara betydligt högre. Med detta i åtanke kan jag tänka mig att IKEA nog borde vara emot andrahandsmarknaden, eller rättare sagt att man vill konkurrera med den. Det är alltså inte sunt förnuft för mig, jag gillar att ta risker men som inte har sådan stor risk att gå omkull.

3 svar på ”Att ta risker – I love IKEA”

Nej, jag har inte ännu marknadsfört vår sida och jobbar inte med några mediabyråer än. Men vi är precis på gång att sätta igång hela mediakarusellen vilket innebär att vi ska synas och representeras på ställen där de stora mediakonton finns.

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.