Kategorier
Blogginlägg

Kriget mot IE6 startat

Nu har ett officielt krig mot den äldre webbläsaren Internet Explorer 6 startart världen över som också stöds av Microsoft. Det är en kampanj av bl.a. Norges största sajter drog igång (källa här).

Syftet är att få folk att uppgradera sin webbläsare till en senare version eller byta till en annan därför att IE6 gäckar oss webbutvecklare en hel del. Just IE6 innehåller en del buggar, säkerhetsbrister och problem som man måste bygga runt för att få en normal webbplats att fungera precis som i en annan webbläsare.

Jag tycker kampanjen är bra, det skyndar på processen som webbutvecklare länge väntat på. Trots allt så har IE6 fortfarande uppåt 20% av alla användarens installationer och det är något man fortfarande måste ta hänsyn till. Jag har byggt support för IE6 i våra nya sajter, vilket har tagit ansenligt mycket extra tid då webbläsaren är så speciell.

3 svar på ”Kriget mot IE6 startat”

Detta är ett krig som tll och med Gandhi hade ställt sig bakom! Själv är jag beredd att skickas till fronten om det är nödvändigt.
IE6 måste utrotas.

Intressant inlägg på Disruptive förresten!

För övrigt anser jag att IE bör förstöras.

Jo, just det… Min blogg som jag länkar till i kommentaren funkar inte alls som den ska i IE6. Ser att du använder Thesis…har du löst det, och i så fall hur? Vore jättetacksam om du har lite tips!
Fick inga bra svar av DIY-themes gänget.

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.