Kategorier
Blogginlägg

Second Life och Lyxyachter

Jag känner att jag måste berätta om ”Ã…rets Unga Entreprenör”, en 18-åring som fortfarande pluggar och startade förra året Virtual Consulting. Han mottog ett stipendium om 25 000:- på Entreprenörsgalan som jag var på i tisdags.

Men det mest intressanta är vad han gjort i företaget, de skapar bl.a. lyxyachter i Second Life och tydligen är det väldigt populärt eftersom de säljer till över 8000 kunder (virtuella kunder 😉 ).

Second Life är ett rätt häftigt virtuellt nätverk som är precis som det låter din andra värld fast virtuellt på nätet. Det är ett ganska komplicerat system och det tar ett par dagar innan man lär sig basfunktionerna och hur man går omkring, plockar upp saker, handlar, åker motorcykel och man kan till och med flyga ca 100 meter ovanför marken. Det omsätts ganska mycket pengar i Second Life, mest pga att man kan köpa landområden precis som i riktiga livet och bygga sitt hus eller plats.

Det jag tycker är väldigt intressant är hur man kan tjäna pengar och skapa en framgångsrik affärsidé inuti den virtuella världen. Jag har jobbat med sociala nätverk under ganska lång tid i Sverige och man kan faktiskt säga att bara det är en speciell nische inom internet som inte är så lätt att begripa för utomstående. Men det här bevisar att det går alldeles utmärkt att skapa affärsidéer ännu djupare i nischen.

Just Second Life tror jag är ganska outforskat, där kan man skapa många affärsområden som är liknande det riktiga livet och tydligen är statusprylar något som är väldigt populärt. Jag läste någonstans att Second Life har ungefär 16 miljoner medlemmar nu, men jag är skeptisk till något större penetration såsom Facebook eller MySpace efersom det är så komplicerat att komma igång, det skrämmer bort de flesta.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.