Kategorier
Blogginlägg

Notarius Publicus

Idag hände inte så mycket med mina nya projekt, blev istället en massa pappersarbete, betala fakturor och ett besök på Public Notarius i Stockholm.

Det här med Notarius Publicus är lite roligt, när vi gör affärer inom Sveriges gränser är NP i stort sett onödigt, det finns inga skäl till att ha en tredje part som fysiskt verifierar vem som skriver under papper, här kan vi vedimera med två andra personer om så krävs.

Men när det handlar om utlandsaffärer med vissa länder då blir det ett frekvent springande till Notarius Publicus och det är lite olika stämplar och sigill som används beroende på vilka länder som avtalen avser. Men idag var det faktiskt lite roligt, den part vi skrev avtal med har i sitt land krav på att en annan NP är tvungen att kontrollera den första NP som kontrollerar att vi tecknar bolaget vars avtal ska ingå. Den var faktiskt lite rolig att bevittna att inte ens jag är betrodd som tecknare för detta land. Jag kan inte avslöja landet här eftersom det rör affärer som inte ännu är offentliga.

Roligast att göra affärer med tycker jag det är med amerikanare, dom kan man verkligen sälja in till och dom vågar prova även fast de inte kanske vet så mycket om produkten. Men å andra sidan så om produkten inte visar sig vara en bra affär för kunden blir det sedan totalkört för något nytt, då är man ”toast”.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.