Kategorier
Blogginlägg

Lathund för att köpa ett lagerbolag (aktiebolag)

Idag var jag på banken och fixade konto för aktiekapitalet till det nya företaget. Köpte för några dagar sedan ett färdigt bolag (av BolagDirekt) som jag behöver att fixa lite papper med eftersom tanken var att det skulle gå lite fortare.

Med bolaget följer bolagshandlingar, köpeavtal, ändringsanmälan till Bolagsverket, stämmeprotokoll (för byte av styrelse) jämte bolagsordning, styrelseprotokoll (för val av ordförande, VD etc), bankfullmakt, generalfullmakt och naturligtvis en faktura för lagerbolaget. Förra gången köpte jag bolag från revisorfirman och det fungerade ungefär likadant, fast då fick jag en snygg bolagspärm indexerad med alla handlingar, av BolagDirekt fick jag allt på e-mail.

Men såhär fungerar det rent praktiskt!

  1. Man beställer ett lagerbolag som redan tidigare har registrerats hos bolagsverket, kostnad är under 10.000:- för ett AB. Var dock noga med att inte köpa ett bolag med någon tidigare verksamhet eller har några andra dolda skulder eller avtal som inte syns utåt.
  2. För att genomföra köpet betalar man in fakturan och aktiekapitalet (minst 100 000 för AB). Att betala aktiekapitalet är lite krångligt eftersom man har inte ännu rätt att teckna firman så vad man gör är att man använder bankfullmakten som säger att köparen har rätt att öppna ett konto i bolaget och sedan betalar man aktiekapitalet till det kontot.
  3. Banken utfärdar ett likvidintyg att aktiekapitalet finns på kontot.
  4. Likvidintyget tillsammans med alla andra underskrivna handlingar skickar man tillbaka till i mitt fall säljaren som då skriver under en kopia av handlingarna och skickar tillbaka till köparen jämte generalfullmakt. I mitt fall anmäler BolagDirekt ändringen till Bolagsverket åt mig.
  5. Affären är då klar och man äger bolaget. Generalfullmakten använder man för att få nya avtal (såsom öppna konton, öppna telefonabonnemang etc) till dess Bolagsverket har utfärdat nytt registreringsbevis med nya ägaren (brukar visserligen bara ta någon vecka).
  6. Sedan ska man fixa resten av verksamheten själv, jag kommer bl.a. registrera F-Skatt, Moms och arbetsgivare hos Skatteverket.

Hela den här proceduren tar ett par dagar postledes om man inte fixar allt på en dag genom att hämta och lämna handlingar över disk mellan bank och säljare.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.