Kategorier
Blogginlägg

Draknästet på SVT

Måste bara tipsa om Draknästet på SVT som kommer gå under 2009 för Er som känner behov av startkapital till era idéer. Jag har faktiskt sett den engelska varianten av Dragons Den på någon annan kanal tidigare och tyckt det varit underhållande att se olika idéer blivit grillade och rosade ur olika perspektiv.

Det är i alla fall ingenting för mig, det jag håller på att dra igång behöver visserligen en del pengar, men finansieringen till vår startup är redan fixad. För rätt idé kan det vara en god idé att gå ut stort i media, det kan accellerera utvecklingen oavsett om man får kapital eller inte.

Jag är i alla fall en person som inte skulle ställa upp utan att veta vilken finansiär jag potentiellt skulle ha nytta av. Jag ställer krav på engagemang och kompetens. Frågan jag skulle ställa till finansiären är vad som skulle göra att företagsidén skulle lyckas bättre med deras pengar och kunskap och sedan kritiskt jämföra det med vilka behov och områden som företagsidén har.

Det är nog viktigt att se sig själv som den viktigaste ingridiensen, jag tror alla kan lyckas på sina sätt, det gäller bara att helhjärtat tro på sig själv. Pengar är inte alltid lösningen utan det ska bara vara en hjälp på vägen att accellerera utvecklingen anser jag.

Det ska i alla fall bli spännande att se vilka finansiärer som kommer vara ”Dragons”, helt klart måste det vara några kända ansikten för att öka mediahypen. Men det ska också bli roligt att se vilka idéer som SVT väljer ut, helt klart något jag kommer följa senare.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.