Kategorier
Blogginlägg

Inbjudan till Founders Event 5 november

Jag är ju med i Founders Alliance ett nätverk med entreprenörer. De vill att jag ska vara med den 5:e november på ett Founders Event, det är en sammankomst med olika teman som man väljer och funderar på att ställa upp. Tänkte här berätta lite om detta nätverk som jag tycker borde lyftas fram i entreprenörsanda.

I nätverket finns i stort sett hela Sveriges entreprenörselit som bl.a. Ingvar Kamprad, Filippa Knutsson, Niklas Zennström m.fl. och det är väldigt inspirerande att vara en del av detta. Varje gång jag deltagit på sammankomster så blir jag väldigt full av ”do it”, dvs direkt sätta mig ner och genomföra alla idéer jag har.

Grundaren till nätverket är Niclas Carlsson och ska verkligen ha en eloge som driver detta passionerat och med ett genuint intresse av att få oss entreprenörer att samverka och lyfta Sveriges företagande. Han är en riktigt trevlig kille som jag hoppas fortsätter driva detta nätverk en lång tid framöver.

Under de två år jag varit med så har jag träffat massor av intressanta entreprenörer och varje gång jag varit på en sammankomst träffar man alltid någon ny som man känner sedan tidigare. Frågan blir alltid ”nämen Hej, är du med i nätverket också?” och så ser man lika förvånad ut som vanligt.

Egentligen har inte några möten gett mig några nya engagemang (det har jag tillräckligt med ändå) men jag har fått en massa kunskap som varit väldigt värdefull i min roll som entreprenör. Framförallt har erfarenheterna jag lärt mig av andra om styrelsearbete, styrelsesammansättning och upphandling varit väldigt lärorikt. Det är många investerare, banker och andra affärsmänniskor med i olika sammanhang som gärna vill visa framfötterna och berätta om deras tjänster vilket också kan vara bra om man har behov av sådana kontakter.

Det är många entreprenörer i nätverket som jag gör affärer med, visserligen mötte jag redan många utanför nätverket och nu även i nätverket. Framförallt är kontaktnätet väldigt bra, och man har mycket mer trovärdiga resurser tillgängliga än innan jag var med nätverket. Jag har väldigt stort förtroende för andra entreprenörer i nätverket och anlitar hellre deras tjänster istället för att välja externt eftersom det känns tryggare.

Om någon fyller kriterierna för att vara med i Founder Alliance (startat minst ett bolag från dag 1 och ha minst 5 milj omsättning) så rekommenderar jag verkligen att vara med i nätverket, det är bara ta kontakt med dom (info@foundersalliance.com) de arrangerar luncher som man kan få gå på och känna på om det känns rätt.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.