Kategorier
Blogginlägg

Byggdags – Vår nya sajt om att bygga hus och renovera

Många kunde väl räkna ut vad vår byggsajt skulle heta när jag igår avslöjade vad trädgårdssajten hette antar jag. Just det, den kommer heta Byggdags, www.byggdags.se.

Byggdags ska bli en konsumentinriktad sajt med marknadsfokus eftersom det finns så mycket inom byggbranschen. Jag och min fru har varit i byggsvängen nu i ett par år och det är helt otroligt vilken outforskad marknad det finns där ute på nätet, som entreprenör kan man verkligen dregla. Jag kan uppriktigt inte förstå att ingen har sugit tag i detta tidigare i Sverige, det finns lite konkurrenter däribland byggahus.se, men ingen med den inriktning som jag tycker är rakt in i behoven av de som är i byggsvängen.

Här ska det byggas – fast nu på nätet!

Lite bakgrund till namnvalet:
Det var under september som vi verkligen började ”brainstorma” om olika varumärken och namn på det nya konceptet. Det var svårt att hitta ett gemensamt varumärke som täckte alla tre inriktningar och visste av erfarenhet att man måste skapa en nisch i sin nisch för att lyckas på nätet i dessa tider. Valet var ganska uppenbart att vi var tvugna att hitta enskilda varumärken för varje nisch så jakten har de senaste månaderna varit intensiv hos alla inblandade i projektet. Jag kollade runt bland många bra domännamn och kontaktade en hel del personer som ägde bra namn, en del var själva entreprenörer. Vi erbjöd att köpa vissa domäner för drygt 10 000:- men ingen ville sälja – helt otroligt. En och annan kände att de ville skapa en bra byggsajt med sitt namn och hade ingen tanke på att de får oss som konkurrenter och då borde deras domän bli mindre värd. Men det här är ganska välkänt i Sverige, det är många idealister här, speciellt om man jämför med USA där det är självklart att ett intresse om att köpa en domän alltid leder till förhandling.

Hoppet låg ett tag i september på ett varumärke/domän som jag försökte ”snapbacka” (ett namn på en tjänst där man har möjlighet att köpa upp en utgående domän, det finns lite olika tjänster på nätet för det, bl.a. snapback.se, binero.se osv), men jag förlorade budgivningen för en advokatbyrå som lyckades roffa åt sig domänen. Vi kom tillslut på en hel del egna domäner och varumärken – ett tiotal olika som vi registrerat och nu äger, fast det vi bestämde oss för blev hemochharmoni.se, tradgardsdags.se och som jag idag avslöjade byggdags.se.

Vi har dock ett varumärke till som är minst lika viktigt i konceptet och som syr ihop sammanhanget till ett tydligt affärsområde. Imorgon kommer jag avslöja det…

Ett svar på ”Byggdags – Vår nya sajt om att bygga hus och renovera”

Hej! Vad hände? Byggsajten är inte uppe än, jag som blev så nyfiken!
Håller med om att det är en stor lucka här. Det som finns är väldigt inriktat på inredning, möjligtvis byggdagböcker. Håller själv på att klura ut vad man skulle kunna hitta på inom detta ämne. Ska nog mjukstarta med en blogg. Om ni behöver ämneskunskap är jag intresserad av att bolla idéer. Vi har haft en kort dialog på Café Mazé om din uppfart.

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.