Kategorier
Blogginlägg

Det går i släkten

Igår var dottern med en skolkompis på eftermiddagen som bor granne med oss och hittade på en massa roliga pyssel med kittyböcker och dom verkade väldigt upptagna. De ville ha papper, pennor och häftapparat m.m. under tiden jag lagade lite mat till dom.

När de hade ätit klart hade de bråttom att gå till grannarna och de nämnde nåt att de skulle dela ut kittyböcker. Min fru hämtade sedan dottern hos skolkompisen senare på kvällen och när de kom hem visade dottern upp en påse med en massa pengar så jag frågade naturligtvis hur hon fått dom.

Hon berättade stolt att de hade besökt grannarna och lämnat kittyböcker och sa att de kostar bara så mycket som de ville ge. Naturligtvis hade grannarna gett en massa pengar och sådär gick de runt i området och samlade ihop pengarna. Snacka om att sälja, vem kan motstå att ge pengar till sådant.

Jag blev faktiskt lite paff, visste inte riktigt om jag skulle berömma henne eller försöka hindra sådana insamlingskampanjer med fokus på pengar. Såhär efteråt undrar man om hon fått våra entreprenörsegenskaper, det börjar tydligen ganska tidigt, hon fyllde 7 förra veckan.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.