Kategorier
Blogginlägg

MySketch.se är nu officiellt öppnad

Nu öppnar vårt nya startup-företag MySketch.se för allmänheten, ett gratis konsumentverktyg för att skapa tekniska ritningar för bygg, renovering och inredning. Man kan säga att det har tagit oss ett par år att ta fram det här verktyget, men då har vi inte suttit och programmerat just det här verktyget under hela två år utan det har varit en hel del koncept som vi har stött och blött för att slutligen komma fram till att det är såhär som det ser ut och fungerar nu som det ska vara.

Gå gärna in på sajten och prova verktyget och lämna dina synpunkter hur du skulle vilja att vi förbättrar det. Just nu är det en BETA-version som vi öppnat väldigt tidigt utan många andra väsentliga funktioner, allt sådant lägger vi till och fixar för varje dag som går. Det är ”work in progress”.

6 svar på ”MySketch.se är nu officiellt öppnad”

Coolt verktyg!
Jag försökte rita av lägenheten jag bor i nu. Undrar dock..: Hur sparar man? Hittar ingen ”spara”-knapp :-/

Dessutom: Skulle vara schysst att kunna rotera inredningen. Mitt ”Bathtub corner” skulle jag vilja vrida 90 grader 🙂

Helt rätt att du lanserar innan allt är perfekt dock, väntar man för länge blir det aldrig av. Bra jobbat!

Det finns faktiskt ingen Spara knapp eftersom allt sparas automatiskt – man jobbar liksom i molnet. Vi funderar dock på att sätta dit en fiktiv ”Spara” knapp som inte gör något bara för att man är van att ha det. Däremot kan du använda exportfunktionen när vi fått in den lite senare till att göra JPG, GIF och PNG filer av ritningar.

Du kan rotera inredning genom att bara klicka på det du vill rotera och sedan dra runt den gula roteringssymbolen i den riktning du vill rotera.

Kul att du provar verktyget… Jag håller för fullt på att bugg-fixa en massa saker och senare under veckan kommer vi att införa fler nya funktioner.

Jag fick inte mycket att fungera tyvärr. Testade i Opera, FF och IE och efter en väldans massa försök fick jag fram en ruta på skärmen. Men inget mer. 3D funkade inte, zoomen funkade inte…
Men den verkar ju bra om den funkade lite bättre… :/

Verktyget ska fungera i alla senaste versionerna av webbläsare på marknaden, dock har vi hittat ett fel i Safari där inte skrollen i vänsterkolumnen inte fungerar om man inte ändrar storleken på fönstret – men i övrigt ska den också fungera fint. Tyvärr är dessutom Internet Explorer 6-8 problem med som vi jobbar för fullt med att lösa, bl.a. har vi stängt av zoomen där och lite andra funktioner som orsakar problem – undvik därför att använda verktyget med dessa versioner för närvarande. Vi ska se om det går att spärra användningen av verktyget just för dessa versioner så länge som en temporär fix.

Men det jag tror du upplever som problem kan ha med sättet att konstruera ritningar att göra, att man måste börja med en fyrkantig planritning och sedan dra och släppa inredningsdetaljer ovanpå den. När vi körde en testpanel på KTH i november såg vi att just detta var inte så självklart. Vi jobbar med att förenkla den biten och göra det mer självklart så att man kommer igång redan från början så att man inte ska behöva brottas med att förstå hur allt fungerar innan man är igång.

3D kommer igång 15 mars 2012, vi har inte hunnit fått in någon information om det i själva verktyget ännu, vi kommer förmodligen att lägga ut det nu under dagen när man klickar på 3D-fliken

Tack för input, det hjälper oss att fokusera på rätt saker!

Patrik Högberg, vi har ett riktigt dreamteam på gång och kommer att utkonkurrera er på marknaden under 2012, med andra ord innan ni ens har kommit igång 🙂

Dreamteam, låter som drömmare..

MySketch är suveränt, ska använda det vid planeringen av vårt renoveringsarbete med badrummet. Jag saknar att man kan rita in en elinstallation eftersom vi ska ha golvvärme och spotar i taket men man kan printa ut och rita för hand det är inte så svårt. Så gjorde jag med IKEAS verktyg när jag ritade upp duschrummet för ett par år sen men det var så dåligt så jag övergick till papper och penna i stället, precis som när vi var på Kvik kök, då använde säljaren penna, linjal och suddgummi och det var så sent som 2005!

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.