Kategorier
Blogginlägg

Pinterest – the next big thing

Min fru hittade en intressant sajt pinterest.com (Wiki om Pinterest) där man kan ”pinna” bilder på nätet och lägga upp det som en vägg för inspiration och samling till en själv och andra.

Syftet är att bara ”pinna” andras bilder och göra samlingar av detta, det är precis som Twitter fast det handlar om bilder och istället för Tweets så är det bilder man kommunicerar genom. Man kan liksom Twitter re-tweeta eller då re-pinna bilder från de man följer osv.

Direkt när jag fick reda på detta sa jag bara Wow, så enkelt att använda och dela det här kommer bli stort. Tjänsten har bara funnits i 19 månader men har redan en värdering på drygt 1,4 miljarder svenska kronor. Hade jag kunnat investera i den kategorin så skulle jag helt klart slängt in en stor slant i detta just bara pga den fantastiska potentialen detta har.

Jag tycker deras tjänst är hur häftig, enkel och smart som helst och den attraherar en jättemarknad då det som handlar om inspiration och produktplacering. Tänk vilka fantastiska möjligheter att sitta på kontrollen av flödet kring ett varumärke’s produkter på det sättet – jag tror det här blir the next big thing på internet under de närmsta åren.

De har förstås en del hinder att lösa, t.ex. om plötsligt företagen börjar använda tjänsten i större omfattning för att sälja deras fysiska produkter (dvs göra reklam/exponering) då kanske användarnyttan av tjänsten minskar. Men sådant är ju hanterbart och det handlar mest om olika lösningar för att affärsmodellen ska fungera så det tror jag dom lyckas lösa på olika sätt.

Det skulle inte förvåna mig om detta blir minst lika stort som Twitter inom en snar framtid. Grattis Ben och ert team på Pinterest – ni ger mig massor av inspiration till att det finns hur mycket sådant här oexploaterat som helst kvar att göra på internet.

2 svar på ”Pinterest – the next big thing”

Jag ser att folk skriver på metrobloggen och vill ha svar. Dom får inte svar av support heller skriver dom. Support är ju en av dom viktigaste sakerna då det gäller allt? Alla vill ha snabba svar. Nu när du vet detta så kanske jag oxo får svar då jag vill veta saker angående framtiden på metrobloggen. Jag skicka ett brev till support igår. Ha det nice.

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.