Kategorier
Blogginlägg

Begravningsbranschen och den sista vilan

Jag håller som ni säkert redan känner till på med en massa olika nischade entreprenörsprojekt och ett av dessa är Den sista vilan, som handlar om begravning. Den ingår i min nya startup Virtuell Media och har redan blivit störst i sin nisch.

Man märker att jag är på rätt väg för precis som när vi startade Bröllopstorget och skakade om bröllopsmarknaden i Sverige så mottog jag både elaka och arga kommentarer från bröllopsföretagen, nu känner jag igen tongångarna i begravningsbranschen med samma skepsis till internet och dess möjligheter.

Man har knappt någon förståelse alls för att ge möjligheten att planera begravning, välja gravsten eller få information om konsumenträttigheter över nätet i begravningsbranschen. Det är sådant som inspirerar mig till att engagera mig än mer och lösa de problem som finns med enkla verktyg och information genom internettjänster.

Det är också därför vår nya sida om begravning tar fart riktigt ordentligt vilket är fantastiskt kul. Begravningsbranschen omsätter minst 2 miljarder kronor i Sverige och det har knappt funnits några oberoende konsumenttjänster på internet kring det förrän nu.

På Den sista vilan kan man som gäst till en begravning få information om hur man skriver kondoleans, vilka begravningsblommor som är lämpliga eller vilken klädsel vid begravningen som gäller.

Om man planerar en begravning finns det många andra saker att tänka på som t.ex. valet av gravsten eller praktiska saker som bouppteckning, psalmer, begravningsdikter osv.

Redan nu är sidan en stor hjälp med massor av fakta och information kring begravningar och det finns dessutom ett forum för att ställa frågor och få hjälp med specifika saker. Framöver ska vi fylla sidan med verktyg för att hjälpa till med planeringen ännu mer.

Affärsmodellen på sidan är precis som mina tidigare startups och beprövade affärsmodeller, där vi gör allting gratis för konsumenter och besökare vilket finansieras av företag som vill nå ut målgruppen.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.