Kategorier
Blogginlägg

Inreda sitt hem med 3D direkt i webbläsaren

Det har varit en ganska omtumlande höst för mig med all utveckling och resor hit och dit. Men nu är 3D verktyget för att inreda sitt hem snart en verklighet på en av våra communities.

Tänk dig att du snart kommer att kunna gå omkring i ditt hem, möblera om, flytta lampor, tavlor, prova olika färger, tapeter men också se hur rummet ser ut dagtid och nattetid beroende på solläge och ljusinsläpp. Allt det här görs dessutom direkt i webbläsaren, du behöver inte installera något program i datorn och det fungerar både på Mac och PC.

Men det fantastiska med det här verktyget är inte bara möjligheten att göra allt detta direkt i webbläsaren, utan att det också är ett socialt verktyg där flera kan interagera med varandra, föreslå olika förändringar eller kanske kopiera en inredningsstil till sitt eget hem/rum. Det blir en helt ny dimension som jag inte hittat någon annan stans på nätet och vi kommer därför vara tämligen unika på den funktionen.

Att ta fram ett sådant här verktyg har varit mer jobb en vad jag anade, men det slutade med att jag bytte leverantör(programföretag) som skulle ta fram den här produkten och det hamnade sedan på ett norskt företag. Sedan har det varit ytterligare en process att omformulera kravspecifikationerna för att anpassa verktyget efter ”best practices”.

I januari 2010 ska första versionen av verktyget vara klart och jag har redan provat en testversion redan den här veckan som ser mycket lovande ut. Jag kommer skriva mer om detta framöver när flera saker kommer på plats och kanske visa lite saker i bloggen innan verktyget finns på plats.

Ett svar på ”Inreda sitt hem med 3D direkt i webbläsaren”

Vad roligt det är att upptäcka och läsa mer om personer som du,
riktiga entreprenörer! Det här 3D verktyget låter mycket intressant, ser fram emot att testa det. Lycka till med alla dina projekt, jag har precis upptäckt cafemama och gillar det jag ser. Håller tummarna för din uppfart!

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.