Kategorier
Blogginlägg

Exempel på hur man inte ska göra med social media

Läste en intressant iaktagelse som Kreafonbloggen gjort kring hur en del företagare använder sociala medier på ett helt fel sätt. De har funnit företag som bloggar men som uttryckligen säger att de inte svarar på kommentarer oavsett karaktär, och ser till att inte ha någon som helst kontaktinformation där – varför bloggar man då???

Ett annat exempel är hur snett det kan gå när man inte bjuder in till dialog från början, läs om Hondas nya bil som blev totalsågad. All marknadsföring oavsett vad det är sägs vara bra, men i Hondas fall är jag tveksam. Tänk om de bjudit in till dialog i designprocessen och gjort en mer konsumentanpassad variant, de skulle ha tusentals bilentusiaster som skulle blogga och berätta om den nya modellen som säkert skulle öka försäljningen en aning.

I artikeln om Honda här ovan kan man också läsa om totalsågningen av ”Brüno” via Twitter, ja det är uppenbart att man inte längre kan göra skräpfilmer och sälja det i större omfattning längre. Social media är konsumentvänligt och precis som det kan hissa alla fina produkter och tjänster kan det likväl förstöra för det som inte konsumenterna gillar.

Öppen konversation gör konsumenter nöjda, stänger man dialog, plockar bort kritik eller försöker införa ideal som inte representerar målgruppen lär man bli gigantisk totalsågad öppen för alla att läsa.

Välkommen till social media!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.