Kategorier
Blogginlägg

”Release party” i modern tappning för den sociala webben

Jag har haft en riktig funderare kring det här med ”release party” (som jag från början blev inspirerad av Ted Valentin) och kommit fram till att det borde göras i ”social web fashion”, jag har nog tänkt lite gammelmodigt genom att hyra lokal och presentera inför publik och media som det traditionellt görs.

Tanken från början var att vi skulle ha ett release-party varannan  månad med varje ny sajt vi producerar i min nya startup och på så viss attrahera media och rida lite på nyhetsfödet som media skapar. Idén med att göra en mediasak av alla nya sajter är nog god, men det skulle faktiskt kunna göras mycket bättre.

Jag tänkte göra en liten ”Twist” på marknadsföringen genom att strömma ut det i socialt media helt och hållet istället. Jag menar, det har visat sig ganska svårt att fånga journalister på en specifik tid till en pressrelease eller att få folk att gå från sina jobb och komma lyssna på föreläsningar och liknande. Så, varför inte istället göra hela marknadsföringen social på nätet, dvs göra presentationsvideor, skapa kanaler/dialoger om ämnet, skicka ut pressreleaser och framförallt låta alla i lugn och ro titta och begrunda presentationer och pressmaterial när man har tid.

Så jag funderar nu ihop ”Release party version 2, the social web package” i samma anda att släppa pressmaterial med ett intervall med ca 2 månader. Först ut tänkte jag göra en och annan video med mina ambitioner att ”förändra världen” osv, fast i lite seriösare och verklighetsförankrad tolkning så klart. Nästa steg är virtuella (video/flash) demonstrationer av våra tjänster. Kom gärna med fler idéer till ett socialt ”Release party” -paket, det är bara att läman kommentarer här så svarar jag.

Ett svar på ””Release party” i modern tappning för den sociala webben”

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.