Kategorier
Blogginlägg

Utvecklingsverktyg Netbeans

I min dagliga jakt på information och lösningar på nätet hittade jag ett nytt IDE (Integrated Development Systen) som fungerar fint med platformen PHP, Apache och MySQL, det heter NetBeans och är från Sun.

Det var när jag tittade närmare på JavaFX script som jag tyckte lät lovande och något som tydligen kan ge både Flash och Silverlight en match. Jag laddade ner utvecklingsmiljön för JavaFX och insåg snabbt att det baserats på Eclipse och kan också användas för t.ex. PHP. Sagt och gjort, jag installerade lite PHP plugins och vips så blev Netbeans även en fullfjädrad utvecklingsmiljö för PHP.

Framförallt så tittar jag på möjligheten att skapa de grafiska modellerna i JavaFX och det ser lovande ut, men jag har inte haft så mycket tid att fördjupa mig med det. Jag får återkomma med resultat senare, ville bara tipsa om att NetBeans. Det är också är ett trevlitg PHP IDE och allt är där lite stilfullare med snygg grafik och enkla funktioner. Helt klart värd en chans…

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.