Kategorier
Blogginlägg

Internationell närvaro

Jag är nu tillbaka från att ha varit i Österrike och i Ungern för föreläsning om sociala webbplatser och det var väldigt givande att få kontakt med de som drev sajter i östra europa. Det var rätt kul, dessa sajtägare var så otroligt engagerade och producerade en massa saker även fast de inte kanske hade riktigt rätt fokus. Deras filosofi var att bara göra det, inga undersökningar utan det är bara att prova, tuta och köra helt enkelt.

En inspirerande inställning för att få saker gjort, kanske hälften av vad de gjorde blev inte någon hit bland besökarna, men den andra hälften gjorde att de fick enorm fart. Jag gillade verkligen denna inställning, speciellt för att kunna hålla en hög utvecklingsnivå så att sajterna hela tiden utvecklas framåt med behoven, kulturen och utvecklingen av tekniken. Vi svenskar vill gärna undvika göra misstag som vi känner till, men dessa var inte alls rädda för att göra om misstagen igen. Ungefär som när Paul Graham berättar om att misstagen kan vara mer värdefulla än kontrollerna att undvika dom.

Fick också möjligheten att träffa en utvecklingsfirma i nära Budapest i Ungern, de var ganska coola och berättade för mig att ”nothing is impossibe”, verkligen öppna för vilket uppdrag som helst. Kostnaden verkade vara under 30 Euro/timmen (beror nog på vilken kund) och de hade riktigt imponerade utvecklingsuppdrag. De byggde väldigt mycket funktionalitet för sina klienter i AJAX och var riktiga fenor på detta. Dessa killar är några jag nog skulle kunna tänka mig köpa tjänster av framöver.

Denna resa och föresläsning gav mig verkligen en internationell närvaro och känsla som jag definitivt kommer att försöka utnyttja i mina nya projekt.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.