Kategorier
Blogginlägg

Hur ska en webbplats se ut och fungera om 3-5år

Det är en ganska viktig punkt om man ska satsa på en varaktig verksamhet, det gäller helt enkelt att vara i framkant på både teknologi men också fingerkänsla om vad som kommer slå igenom.

När vi nu bygger vår grund för att lansera våra tre sajter i konceptet Byggmedia måste vi skapa något som är modernt om drygt 3 år, annars kommer vi förlora långsiktigt. Såhär har jag alltid tänkt, men det gäller att inte vara alldeles för långt fram i tiden så att gränssnittet anses vara för överhypat – då skrämmer man besökarna. Det gjorde jag fel med när vi startade Bröllopstorget, jag satsade stenhårt på att allt skulle gå att nå på sajten med ett enda musklick och skapade en egen menyapplikation i Flash och det var massvis av programmering i ActionScript som språket heter i Flash. Det var bara det att det här var 1999 och Flash var nytt (version 2 och 3 på intågande) så det vara så mycket problem med webbläsare och buggiga Flashversioner att vi redan efter ett halvår var tvungen att gå tillbaka till traditionell menyhantering. Jag var helt enkelt för långt fram i tekniken, det skulle säkert ha gått att göra idag med stor framgång. Så man ska se framåt, men inte för långt, ungefär 3 år framåt är lagom annars är både teknik och gränssnitt främmande för besökarna.

Vi satsar på en stor omfattning och även internationellt och då måste hela konceptet hålla ihop långsiktigt. Vi vill inte sitta och behöva bygga om allt varje år och göra omstart hela tiden, då går det för sakta framåt, det gäller att ha en sund känsla och kunskap om framtiden på nätet. Just nu bygger vi något som säkert kommer vara självklart om 3 år på webben, i mobiler och i soffan.

Jag kan inte avslöja detaljerna ännu, det får ni se när vi lanserar sajterna snart enligt tidsplanen som jag tidigare berättade om. Men jag kan säga så mycket som så att det är detaljerna som det handlar om, men också ny teknik som under 2008 slagit igenom på webben med kraft.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.