Kategorier
Blogginlägg

Metrobloggen är räddad

Det har blivit som så att jag kommer att ta över en stor del av metrobloggen.se i ett samarbete mellan mitt bolag Virtuell Media och Metro. Det började med att Metro för ungefär en månad sedan gick ut med att metrobloggen skulle läggas ned, varpå jag reagerade genom att skriva till dom att det var märkligt men att jag erbjöd mig att ta över som ett sätt att få det att fungera bättre om det handlade om kostnader.

Metro var på hugget och redan efter någon dag började vi förhandla om förutsättningarna som till slut landade på en bra uppgörelse för alla parter där vi kunde säkerhetsställa metrobloggens framtid och istället vända den hotade plattformen till en möjlighet att bli en av Sveriges största istället.

Framförallt kommer alla bloggare få följande:

  • en ny modern bloggplattform (WordPress)
  • annonsfria bloggar
  • möjlighet att enkelt blogga från mobilen
  • professionell support
  • utvecklingsteam bakom bloggen som är i världsklass
  • samma bloggadress
  • samma blogglayout med möjlighet att välja helt ny design
  • alla inlägg, kommentarer och inställningar kvar

Frågan som man ställer sig då är hur vi kommer tjäna pengar på detta, trots allt kostar det en hel del att driva en sådan här stor bloggportal. Det är här som mitt roliga entreprenörs-engagemang kommer in och som gör den här uppgörelsen väldigt kul och utmanande för mig. Mitt specialområde är just affärsmodeller och hur man kan krama ur pengar av en idé utan att förgöra själva modellen och till och med göra den mer attraktiv genom en kommersiell inblandning.

En intäktskanal som jag kommer att börja med är sponsring, dvs de som tycker den tid jag lägger ner för att göra livet enklare, roligare och trevligare för bloggarna, alltså helt enkelt gillar det jag gör – kommer att kunna skänka en liten summa. Den här modellen är framförallt tänkt att stimulera utvecklingen.

Det är inte skrivet i sten om hur exakt jag kommer att göra men några andra tilltänkta intäktskanaler kommer naturligtvis vara traditionella annonser, fast då på de ytor som inte är själva bloggar, t.ex. topplistor, framsidan osv. Ett annat område är att sälja länkar på vissa utvalda områden men framförallt så tror jag också mycket på extern sponsring. Samtidigt kommer jag att efter hand införa nya extra ”features” för bloggare som kan komma att kosta pengar. Det här kommer jag att utveckla efter hand och göra på ett sätt som ökar både värdet för annonsörer men också för bloggare så att vi kan uppnå målet att bli en av Sveriges populäraste bloggportaler.

Två nya supportmöjligheter för metrobloggare har upprättats för ändamålet:

11 svar på ”Metrobloggen är räddad”

Tack!
Ja det är jättekul faktiskt, jag ska göra mitt bästa för att metrobloggen ska bli riktigt bra framöver

Ah, det var ju lite typiskt att det skulle vara DU som tar över, Patrik. Då låter det ju som att Metrobloggarna kommer att vara i trygga händer.

Jag byggde http://www.flyttametroblogg.se, som du vet.

Gjorde det eftersom jag räknade med att Metro skulle sälja till någon oseriös, högstbjudande, aktör. Hade jag vetat att du skulle ta över hade jag inte lagt ner lika mycket jobb på att förfina tjänsten, och hjälpa folk att flytta till Blogger. Suck.

Jag hade tänk skicka ut ett mail till alla Metrobloggar när den ”oseriösa” aktören tillkännagivits. Men nu blir det ju inget sånt.

Synd att vi inte lyckades kommunicera bättre.

Hej Ted, jag ville inte gå ut med något innan jag hade avtalet klart med Metro, din tjänst fyllde faktiskt ett bra syfte, det kunde ha varit så att de sålt allt till någon oseriös aktör. Nu blev det inte så och det var starkt av Metro att välja ansvar framför pengar.

Nu tar jag det därifrån vi är idag och jag ska göra allt mycket bättre för bloggarna i alla fall, jag ska se till att erbjuda en riktigt bra tjänst som står ut i mängden – det blir en utmaning…

Anki, det var något fel i bloggen du skapade. Antagligen kanske du skapade den just när vi höll på uppgraderade systemet och då blev det något knas. Jag har tagit bort den så du får prova att skapa en ny igen och förhoppningsvis så går det nu bättre.

Patrik! För det första: Grattis! Det låter onekligen som ett spännande projekt och jag ser fram emot att följa dig.

Hej!
Försöker maila på metrobloggen men tydligen har ni ngt spam där? Får miljoner sidor som attackerar min data. Vill gärna ha svar då min sida Vivi Linde – andlig prinsessa på vift i världen HELT försvann i dag. Helt blankt när jag försöker gå in. Jag lade laddade upp det ni rekommenderade från worldpress och sen försvann den. Vill ha tbx den! Eller är ni ett osäkert kort att blogga på?
Mvh vivi Linde

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.