Kategorier
Blogginlägg

Definition av framgång på nätet

Vad är framgång på nätet, är det pengar, antal besökare, renommé eller kanske bara idealistiska mål, ja det kan man fråga sig. I de flesta branscher handlar det i alla fall om pengar, vem tjänar mest på vad osv för de flesta tjänster blir eller kanske redan från början skapas som en handlingsvara.

De som tycker att snygg design på en hemsida är framgång bör ta en extra tid på världens populäraste radannonseringstjänst Craigslist, den har bara i USA 47 miljoner unika besökare per månad. Blocket må vara populärt i Sverige men i storlek är den i jämförelse en piss i missisippi. Det sägs att Craigslist drar in i runda släng 1 miljard kronor om året och skulle utan problem tjäna 100 gånger mer och har bara 20 anställda, men ingen vet exakt för de som driver sajten bryr sig inte om det eller verkar ha några planer på att sälja konceptet. Craig Newmark, grundaren gillar läget som det är, att designa om sajten är tydligen sist på dagordningen.

Att ha många unika besökare är också en framgångsfaktor för en del i branschen, i alla fall för att hävda sig med att kunna sälja annonser. Men dessa värden håller på att förändras, annonsmarknaden på internet är mer medveten och man har förstått att en riktad kampanj kan ge betydligt mer avkastning än en webbplats med stor spridning/målgrupp (unika besökare). Unika besökare eller UB i branschen har fram till 2009 varit det viktigaste värdet (= pengar), nu börjar istället besökstiden och antal klick per besök bli viktigare som vittnar till engagemang.

För mig är framgång på nätet där det finns en viral potential och där vinstmarginalen är ovanligt hög och där alla de anställda känner sig delaktiga och tycker det är fantastiskt roligt med arbetet. Det är sådant jag strävar efter i mina entreprenörsengagemang.

Vad är framgång på nätet för dig, berätta gärna?

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.