Kategorier
Blogginlägg

Status för våra nya sajter i byggmedia

Jag har faktiskt skrivit väldigt lite om hur det går med våra nya sajter i denna blogg och nu tänkte jag ägna mig lite åt just det.

Planeringen var att vi skulle leverera alla tre sajter (Byggdags.se, Hemochharmoni.se samt Tradgardsdags.se) samtidigt i början av januari. Tyvärr har inte det blivit av som ni märkt men vi är på väldigt god väg, så vi har ändrat lite i tidsplanen som det ser ut nu. Den största skillnaden är att vi lanserar varje sajt enskilt, och den som vi jobbat mest med hittills är Hemochharmoni.se så det är den sajten som blir först ut.

Hem och harmoni – februari 2009
Under februari ska den bli öppen för allmänheten och det ska bli väldigt spännande då själva teknologin och idéerna med det mesta i sajten är helt nya och ganska oprövade på marknaden (speciellt den semantiska implementeringen). Trots djupet på teknik så ska allt vara barnsligt enkelt att använda, men det är framförallt den sammansättning av funktioner och tjänster med djupdykning in i behoven som heminredare har vilket kommer göra denna sajt oerhört populär. Jag är väldigt övertygad om att även denna sajt kommer bli en ”instant hit” hos målgruppen.

Lite offtopic om ”Word of mouth”
Ja, ni som följt bloggen vet lite kanske om hur det fungerar på nätet, gör man något som är väldigt värdefullt för individen så sprider den budskapet vidare (word of mouth). Vår kärna är inbitna bloggare och därför är jag så övertygad om att det inte tar många timmar innan det spridit sig i hela målgruppens bloggosfär. Men denna effekt får man bara om man gör sajten underifrån med fullträff i individens behov (det motsatta sättet en redaktion traditionellt arbetar med), dvs man ska inte lyfta ut nyheter och göra reklam eller tvinga användare att använda tjänsten då blir man fast för alltid att köpa framtida trafik. Med underperspektivet maximerar man engagemanget.

Trädgårdsdags – mars 2009
Sedan har vi tänkt att Trädgårdsdags ska komma ut i mars eftersom det nu snart är högaktuellt med att planera sommarens trädgård. Vi har en idé om att basen i sajtens behovsinriktning ska vara Sveriges växtzoner. Trots att vi har gjort en hel del för denna sajt och planerat en del verktyg så är det oerhört mycket mer som ska till för att hitta rätt i behoven hos trädgårdsmänniskor. Den här sajten kommer verkligen att bli intressant och har en stor potential att bli enormt stor i Sverige, mest pga att det egentligen inte finns någon konkurrens.

Byggdags – mars 2009
Vi kommer att även försöka leverera Byggdags i mars 2009 vilket också kommer bli väldigt spännande. Denna sajt kommer att ha mer verktyg och vara fokuserad på de praktiska funktionerna och utmaningarna som man har när det ska byggas nytt eller renovera. Här har vi en uppsjö med idéer och funktioner som ska läggas in efter hand och en del har vi redan snickrat lite på. Designen på sidan har vi också gjort utkast på och har legat till grund för en hel del diskussion. Nu har vi i alla fall kommit långt fram och börjar så smått att koppla ihop teknik, design och funktioner.

Ett svar på ”Status för våra nya sajter i byggmedia”

Hej Patrik,

Det är riktigt kul och inspirerande att läsa om dina projekt och på vilket sätt du approachar olika ämnen. Ska bli kul att se hur det går för dessa sidor.

Kan inte slå bort känslan av att vi har träffats IRL, för övrigt…

Stängt för kommentering.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.