Kategorier
Blogginlägg

59% av de ledande varukedjorna har en sida på Facebook

Såg just en undersökning gjord av ett företag i USA att 59% av de ledande varukedjorna är nu representerade med en ”Fan club” sida på Facebook. En liknande undersökning gjordes i juni 2008 och då var det bara 30% av varukedjorna som fanns där.

På drygt ett halvår har det ökat med 29%, vilket innebär att det är en fantastisk marknadsutveckling i USA vad gäller sociala nätverk. Att varukedjorna i stor utsträckning använder sociala nätverk för att kommunicera med sina kunder gör att traditionella marknadsföringssätt på nätet kommer att minska drastiskt. Jag tänker då på banner annonser och mediabyråerna som huvudsakligen jobbar med det.

Detta innebär också att företagen i större utsträckning kommer jobba mer med nätet själva än via genom mediabyråer och därför kommer näringskedjan på nätet att drastiskt förändras under 2009. Allmänmedia såsom tidningarna på nätet kommer vara de stora förlorarna, speciellt de som inte är nischade i ämne eller geografiskt – de borde verkligen se över sin affärsmodell nu om det inte redan är försent. Men det innebär också att mediabyråerna måste byta marknadsfokus, de som inte klarar av omställningarna kommer att få det ganska hårt de närmaste åren.

Vinnarna är framförallt nischade webbsajter och sociala nätverk, det kommer bli en fantastisk marknad för dessa sajter under några år framåt. Det känns verkligen intressant och utmanande, jag gillar verkligen denna utveckling som har mitt största fokus i sociala medier på nätet. Framförallt blir det fantastiskt roligt att i detta läge öppna våra nischade sajter inom bygg, heminredning och trädgård som vi inom kort kommer att lansera i Sverige.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.